Bedrijfskleding Bedrukken

Bedrijfskleding bedrukken

Bedrijfskleding bedrukken vereist een andere aanpak dan het bedrukken van een ‘simpel t-shirt’.

In onze eigen ambachtelijke drukkerij bedrukken wij al meer dan 30 jaar kleding. Wij leveren uitsluitend kwaliteit.

Overigens leveren en bedrukken wij ook vlaggen, banieren en decoratie doeken voor binnen en buiten.

Als wij al over uw gegevens beschikken kunnen wij u ook hiermee van dienst zijn.

 

Welke technieken zijn er mogelijk bij het bedrukken van bedrijfskleding?
Zeefdrukken is de meest ambachtelijke manier van het bedrukken van bedrijfskleding en zeker interessant bij grotere aantallen. Wij voeren in onze drukkerij meerdere technieken uit voor het bedrukken van bedrijfskleding. Zeefdruk transfers en digitale transfers worden ook vaak toegepast. U toont of vertelt ons hoe uw logo of bedrukking eruit moet komen te zien. Ook of het reflecterend, ademend of vlamvertragend moet zijn. U kunt bij ons ook een embleem bedrukking bestellen, waarbij het lijkt alsof het op de kleding is geborduurd. Op onze webshop kledingbedrukkenenzo.nl plaatsen wij een foto of filmpje met een korte uitleg over het bedrukken van kleding of textiel. Filmpjes posten wij op ons YouTube kanaal, maar kunt u deze voor uw gemak ook bekijken in onze YouTube bioscoop op onze webshops. Leuk om te zien maar zeker ook interessant.

Na het uitspoelen van deze onbelicht gebleven emulsie in onze zeefdrukkerij ontstaat er in de zeef een sjabloon. Het sjabloon kan een willekeurige lijnvorm zijn, eventueel een tekst, maar kan ook uit een raster bestaan. Een afdruk kan worden gemaakt wanneer inkt met een rubberen strip (rakel), door de openingen in het sjabloon door het gaas gedrukt wordt.

Voor elke kleur is een nieuw sjabloon en dus een nieuwe drukgang nodig. Het aantal kleuren dat gedrukt kan worden bij de zeefdruk techniek is onbeperkt. De fijnheid van het gaas in combinatie met de dikte van de laag emulsie beïnvloeden de dikte van de aangebrachte inktlaag. Variatie in deze laagdikte bij het zeefdrukken is wenselijk of noodzakelijk om bepaalde effecten of resultaten te kunnen bereiken.

Het eenvoudige basisprincipe van de zeefdruk techniek blijkt in praktijk moeilijk beheersbaar en is zeker een arbeidsintensieve manier van het bedrukken van textiel en kleding of andere voorwerpen. De enorme hoeveelheid aan verschillende parameters waaraan het proces van ontwerp tot eindproduct onderhevig is maakt dat het zeefdrukproces op echt vakmanschap gestoeld is. Brede praktijkervaring is daarbij onontbeerlijk en is de bepalende succesfactor.

Zeefdruk, wat zijn de voordelen?
Meerdere kleuren mogelijk en er kan licht op donker worden bedrukt en andersom
Bij de zeefdruk ligt de bedrukking als het ware op de kleding
Zeefdrukken is vrijwel op ieder materiaal en in elke kleur toepasbaar
Goedkoop bij grote aantallen
Goede kwaliteit en levensduur

Zeefdruk, wat zijn de nadelen?
Bij zeefdruk moet u wel op de wasvoorschriften letten
Relatief hogere opstartkosten. Zeker bij kleinere aantallen en meer kleuren.
Licht op donker heeft een kleine meerprijs vanwege het dekkend maken van de bedrukking. Kwalitatieve bedrukkingen worden 2 x uitgevoerd.
Het te bedrukken oppervalk moet wel vlak zijn. Zeefdrukken wordt niet mooi indien er bedrukt moet worden over een stiknaad of rits. Wij raden dit af.